Beneficiile teraselor metalice.
Este greu sa iti imaginezi o casa fara terasa, fara un spatiu in care sa iti petreci serile de vara in aer liber, alaturi de prieteni si familie. Terasa trebuie construita in armonie cu design-ul casei si sa fie un spatiu adaptat perfect nevoilor tale, atat pentru vara cat si pentru anotimpul rece. In functie de spatiul pe care poti sa il dedici amenajarii terasei, te poti gandi la activitatile pe care ti-ar placea sa le desfasori aici si cum sa iti creezi un plus de confort.
Daca terasa nu a fost proiectata de la inceput si vrei sa realizezi o constructie ca prelungire a casei tale, trebuie sa decizi in primul rand locul in care vrei sa o amplasezi si sa stabilesti dimensiunile pe care vrei sa le aiba terasa. In functie de preferintele tale, ea poate sa fie amplasata intr-un loc cu umbra, care sa adaposteasca in zilele toride de vara sau poate sa fie proiectata intr-un loc in care soarele are acces in mare parte a zilei, daca vrei sa te bucuri de o zona insorita si incalzita mai mult timp. Desigur, pe perioada anotimpului rece poti monta incalzitoare, pentru a te bucura de spatiu pe tot parcursul anului. De asemenea, spatiul poate beneficia de un sistem de inchidere, prin care sa protejezi zona de vant, ploaie si zapada. In felul acesta, terasa poate beneficia de ventilatie naturala si, in acelasi timp, sa fie un loc calduros si primitor.
Alegerea pardoselii pentru terasa unei case trebuie facuta luand in considerare o serie de detalii care tin de caracteristicile climatice ale regiunii geografice unde se afla amplasat imobilul. Este bine sa se cunoasca de la bun inceput, de exemplu, regimul pluviometric al zonei dar si temperaturile medii anuale. Asta deoarece nu toate materialele rezista in mod identic la umezeala si la inghet.
In prezent lemnul compozit sau lemnul plastifiat este cel mai cautat . Cunoscut mai ales sub forma prescurtata WPC ( de la expresia din limba engleza “Wood Plastic Composite”) acest material isi are originea in Japonia. In compozitia sa intra materie lemnoasa macinata sub forma fina in proportie de peste 50% precum si mase plastice. Se obtine astfel, prin procedee de extrudare, un material deosebit de rezistent la la radiatii UV, la actiunea microorganismelor din gama mucegaiului sau a altor daunatori specifici lemnului. Cu mult mai rezistent decat alte materiale la umiditate, dar pastrand, in acelasi timp, aspectul materiei lemnoase care a sta la baza fabricarii sale, lemnul compozit este folosit cu predilectie la pardoselile teraselor exterioare.
Avantaje deck WPC
- Deck-ul WPC poate fi durabil si rezistent, !dar doar daca este de calitate
- Deck-ul WPC se intretine foarte usor prin curatare cu apa si detergent
- Culori si modele variate care se incadreaza in orice design exterior
- Montajul unei terase din deck WPC este, in general, mai facil decat al unei terase din lemn
Daca doriti un deck WPC durabil si rezistent, care isi pastreaza aspectul in timp, este esential sa alegeti un deck WPC de calitate, garantat pe termen lung de producator.