O terasă acoperită este o terasă care rezistă în timp și oferă funcționalitate îndelungată. O etapă foarte importantă pentru construirea terasei este alegerea și montarea unui tip potrivit de acoperiș. Acoperișul pentru care optați trebuie să fie potrivit atât pentru terasă, cât și pentru casă, fie că vorbim din punct de vedere estetic sau funcțional.
Acoperișul pentru terasă trebuie să fie, mai întâi de toate, calitativ și rezistent. Tocmai de aceea, cel mai adecvat acoperiș este cel metalic. Acoperișul ar trebui să fie o investiție pe termen lung care să protejeze spațiul exterior împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Acesta este un element cheie pentru orice construcție, în mod special pentru orice terasă construită în aer liber.
Terasele din structură metalic oferă un aspect plăcut spatiului ales. Fiind construcţii demontabile, nu ai nevoie de autorizaţie de montaj pentru acestea.
Accesorizarea acestora se poate face foarte uşor.
La partea de jos, podeaua se poate confecţiona din WPC.
Dar mai intai haideti sa vedem de ce pardoseala WPC si care sunt avantajele si beneficiile pe care trebuie le aveti in vedere atunci cand alegeti sa montati acest tip de sistem si nu altul, indiferent daca vorbim despre o terasa exterioara pe care o construim in curtea proprie (sau in balconul unui bloc), de o terasa comerciala (a unui bar sau restaurant ori terasa unei piscine) sau de o pardoseala pentru trafic greu (alei pietonale in parcuri, ringuri de dans etc.).
Profilele din lemn compozit se pot folosi la orice fel de amenajări exterioare ușoare, cu excepția structurilor de rezistență. Exemplele cele mai uzuale sunt: terase, piscine, pontoane, mobilier urban (bănci, mese, scaune, coșuri gunoi), garduri, pergole, chioșcuri, căsuțe de grădină.
Deck-ul compozit umed are proprietăți antiderapante chiar mai bune decât cel uscat, riscul alunecării pe deck umed fiind mult mai mic decât de pe gresia umedă, de exemplu.
Pardoseala WPC exterioara indeplineste o serie de exigente specifice:
– impermeabilitatea la umezeala, ceea ce face ca pardoseala sa fie stabila dimensional si greu degradabila la excesul de apa;
– uzura (alegerea pardoselii potrivite pentru nivelul de trafic, moderat-rezidential si/sau intens-comercial);
– comportamentul la apa (rezistenta la curatarile periodice obligatorii);
– comportamentul la poansonare (terasele trebuie sa reziste la un mobilier static cu sarcina importanta);
– rezistenta la agentii chimici (pot fi atat detergenti, produse alimentare, ape marine minerale sau termale, intalnite la segmentul balnear etc.).
– un montaj corect al pardoselii exterioare va avea un strat superior, alcatuit din deck si un strat de suport, montat in conformitate cu relieful si necesitatile terenului, astfel incat sa permita un drenaj corespunzator, care sa asigurare integritatea sistemului de deck (pardoseala) pentru o perioada indelungata si sa previna alunecarea din cauza umiditatii.
– profilele din WPC reusesc sa mentina o temperatura optima la o expunere excesiva la soare, de aceea sunt recomandate pentru a fi montate la terasele piscinelor, la pontoane, la traverse, sau alte zone unde se merge descult.